Sedna

Vreme u kome živimo i kome svedočimo, u kome smo se u velikoj meri okrenuli brzini, ciljevima i tehnologiji, često nas odvaja od izvora života. Od sunca, mora i prirode. Dužni smo ovoj planeti da budemo svesni, da je čuvamo i štitimo od sopstvenih loših uticaja. Očuvanje resursa je svakim danom sve važnija tema. Okretanje velikih kompanija zadacima poput ekologije i održivosti postaju imperativ. Važno je da negujemo bogatstva koja su nam data kao blagoslov.

Kompanija Associated Weavers živi i popagira ove vrednosti.

Na takvom izvoru nastala je kolekcija tepisona Sedna. Specifična je, jer se taftuje od inovativnog mekog, luksuznog i trajnog prediva ECONYL - izrađenog od recikliranih materijala koji zagađuju mora i okeane. Stari tepisi, otpad i ribarske mreže, koje plutaju po dnu i zagađuju mora i okeane, bivaju reciklirani i upotrebljeni ponovo. Na ovaj način podvodni svet biva sačuvan. Kornjače, foke i delfini se sada kreću slobodno, sačuvani od opasnih zamki.

Kolekcija je posveta mitologiji, legendarnoj Sedni, koju je otac kaznio zbog neposlušnosti. Odveo je na otvoreno more i bacio sa svog čamca. Kada je probala da se popne natrag, odsekao joj je prste. Od njih su nastali prva foka, morž i kit. Od tada, Sedna upravlja morima i svim morskim stvorenjima.

Kolekcija tepisona Sedna je metafora ove legende. Čuva i spasava mora i njegove stanovnike. ECONYL predivo stvara sjajne, luksuzne površine, savršene za svaki enterijer. Predivo se postavlja na podlogu, koja je ekološka i u potpunosti izrađena od recikliranih plastičnih boca.

Kolekcija Sedna je namenjena rafiniranim ukusima i posebnim korisnicima, stvorena kako bi ispunila prostor luksuzom, uz istovremeni pogled i veru u budućnost.

Održivost
Dizajn
Ekskluzivnost
Trajno predivo
Inspiracija
Ekologija
Stil
More
Očuvanje resursa
Rafiniran Ukus
Elegacija
Associated Weavers
Reciklirana Vlakna
Luksuz
Mitologija
ECONYL
Sedna